Karadjordjeva 19 , 32300 Gornji Milanovac

Radno vreme

Ponedeljak-Subota: 10:00–18:00 Nedelja: ZATVORENO

Pozovite nas

0605040321

Popunite formu za pomoc ispod.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
No Products in the cart

Karadjordjeva 19 , 32300 Gornji Milanovac

Ponedeljak-Subota: 10:00–18:00 Nedelja: ZATVORENO
0605040321

Servis rigova za rudarenje kriptovaluta

Interested in this service?

If you are not from Serbia and you need this service you can contact us via Viber, Email , or contact form .
Contact us for service
Camera Repair
рсд350
Order Service
Lens Repair
рсд400
Order Service

Većina ekonomskih stručnjaka smatra da će u narednim decenijama svet u velikoj meri, ili čak u potpunosti, preći na korišćenje digitalnog novca, danas popularno nazivanih ‘kriptovalutama’.

Razlog zašto ove digitalne valute, poput bitcoinaethereuma ili dogecoina, imaju u svom nazivu i ‘kripto’ je taj što je njihovo stvaranje (nazvano i rudarenje, eng. mining), te čuvanje u digitalnim novčanicima, vezano za korišćenje velikog broja složenih kriptografskih algoritama.

Kriptovalute su u svojoj osnovi samo skup matematički dobijenih digitalnih podataka. Zapis o ukupnom broju ovako dobijenih digitalnih podataka se naziva ledger i u njemu je definisan broj jedinica neke kriptovalute. Ovakav “digitalni novac” se razlikuje od tradicionalnih valuta po tome što za njega ne postoje bankarske garancije, npr. u zlatu ili hartijama od vrednosti, kao ni centralna banka ili neki državni organ koji ih izdaje.

Za razliku od standardnih banknota, papirnog ili metalnog novca, kriptovalute može da kreira svako ko poseduje “opremu za rudarenje” (eng. mining rig), te posebne vrste hardvera za ubrzanje izračunavanja algoritama (graphic accelerator, GA). Tehnologija provere autentičnosti svakog “digitalnog novčića” se naziva blockchain i generalno se smatra izuzetno bezbednom, nekoliko puta više nego što je to slučaj sa klasičnim bankarskim transakcijama.

PC ZONE servis vam nudi servisiranje masina za kriptovalute , prodaju i podesavanje masina kako bi sto lakse presli u novu eru digitalnog novca.

Ako vam je potreban servis ili kupovina riga

Popunite formu za pomoc ispod.

[contact-form-7 404 "Not Found"]